Návrh kancelárie "Vintage urban style"

Zadanie pre návrh kancelárie znelo veľmi špecificky: "Reprezentatívny pánsky interiér".

Dizajn interiéru kancelárie, v ktorej dvaja majitelia trávia väčšiu časť dňa, sme navrhli v súlade s ich požiadavkou. "Vintage urban style" ako sme si ho pracovne nazvali je nadčasovou kombináciou klasického štýlu v podobe dreveného obloženia vo farbe koňaku a moderných prvkov v podobe lakovaného stola a plastových stoličiek.

V pôvodnom dispozičnom riešení majiteľom chýbal úložný priestor. Ten sme navrhli ako kompaktnú stenu v podobe skriniek s kazetovým vzorom na dvierkach. Do dreveného obkladu s rovnakým dizajnom sme zakomponovali štýlový bio krb, ktorý do pánskeho interiéru nepochybne patrí.

Dispozíciu celého priestoru sme rozdelili na dve zóny. Pracovnú a debatnú. Pracovnej zóne dominuje moderný pracovný stôl pre dvoch, na ktorý je plynule napojený rokovací stôl pre štyroch. Návrh plastových priehľadných stoličiek podčiarkuje na prvý pohľad absurdnú kombináciu dvoch odlišných dizajnových štýlov.

Zóne nazvanej ako debatná dominuje návrh pohodlného sedenia v kreslách z kože v koňakovej farbe. Navrhnuté sedenie pri krbe evokuje skôr domáce prostredie na neformálne pracovné stretnutia.

Na steny sme navrhli tapety vo svetlých odtieňoch sivej s decentným pásikovým vzorom. V pôvodnom priestore bola navrhnutá svetlá lesklá dlažba pôsobiaca chladne a neútulne. Navrhli sme nahradiť ju vysoko záťažovým kobercom, ktorý ešte počiarkne domácu atmosféru interiéru kancelárie.