Recepcia a klientské centrum, AVION IKEA, Bratislava

Návrh interiéru recepcie v administratívnej časti obchodného centra v Bratislave, sme koncepčne aj dizajnovo prispôsobili celkovej filozofii spoločnosti IKEA.

Súčasťou architektonického zadania bolo premiestniť hlavný vstup do správy centra a vytvoriť reprezentatívnu vstupnú recepciu s čakacou zónou a malou rokovacou miestnosťou.

Investor vyhlásil súťaž, v ktorej náš architektonický návrh zvíťazil. Dokázali sme splniť náročné požiadavky na dispozičné riešenie, škandinávsky dizajn a technické parametre prevádzky.

Nosným prvkom je recepčný pult navrhnutý namieru v bielo sivej kombinácii. Typickým škandinávsky prvkom v inetriéroch je prírodné svetlé drevo. Navrhli sme obloženie z lamelových rastrov so zabudovaným osvetlením, ktorý prechádza v jednej línii do stropného podhľadu a lemuje celú komunikáciu ku kanceláriám.

Rovnaký dizajnový prvok sme navrhli aj ako optickú deliacu priečku medzi recepčný pult a malú zasadaciu miestnosť. Malá zasadacia miestnosť je uzatvorená systémom celosklenených bezrámových priečok s dvoma vstupmi.

Jediná pevná stena je knižnica zostavená zo sortimentu IKEA. Rokovací stôl v kruhovom tvare a biele stoličky celý priestor zjemňujú.

Sedenie pre čakajúcich hostí sme navrhli v horčicovo žltej farbe v kontraste s dizajnovou tapetou s dekorom brezového lesa.

Medzi dvoma nosnými prvkami konštrukcie budovy nám vznikol priestor pre malú kuchyňu na prípravu občerstvenia a kávy. Kuchynská linka je vsadená do vstavanej skrine, ktorá nepôsobí pre hostí rušivo.

Moderný a príjemný interiér v škandinávskom dizajne je reprezentatívnym vstupom do administratívnych prietorov a vytvára príjemné pracovné prostredie pre recepčnú s množstvom úložných prietorov.