Komplexný návrh interiéru v PETRŽALKA CITY

Projekt pre majiteľku bytu a jej dcéru sa navrhoval s ľahkosťou prislúchajúcou ich sofistikovanému vkusu. Klientkinu jasnú predstava nového bývania sme zhmotnili do jedného čistého, moderného a nadčasového interiéru.

Začali sme jednoduchou dispozičnou zmenou, kde sa spojilo druhé wc s komorou do jednej väčšej miestnosti, ktorá bude slúžiť ako centrálny šatník. Touto úpravou interiéru sme odľahčili dve menšie izby od veľkých skríň.

Vstupná chodba dlhá až päť metrov je prevzdušnená jednoduchou skrinkovou zostavou v bielej lesklej farbe. Reliéfna tapeta v sivo metalickom odtieni podporuje myšlienku opticky chodbu zväčšiť.

Obyvateľom bytu je aj kocúrik a preto sme odporučili do interiéru položiť podlahu z kvalitného vinylu v svetlej farbe dreva, ktorý odoláva povrchovým poškovediam.

Kuchynská linka je navrhnutá v spoločnom otvorenom priestore s obývačkou. Preto sme sa snažili, aby bola jasne ohraničená ale súčastne nedelila pristor a nevznikol tmavý kút. Návrh kuchynskej linky je preto zostavený v tvare U s kratším poloostrovom, do ktorého je "zahryznutý" jedálenský stôl s vinotékou. Čistá bielo, čierno, sivá kombinácia kuchyne je oživená drevom v svetlej farbe, ktorá korešponduje s vinylovou podlahou. Jednoduché biele dvierka sú ozvláštnené sivou chrbtovinou s textilnou štruktúrou.

Dizajn kuchyne korešponduje s dizajnom obývačky. TV stena je navrhnutá ako jednoduchá zostava troch skriniek v bielej a drevenej kombinácii a neštandardnej knižnice vytvorenej zo štyroch samostatných otvorených skriniek v čiernej farbe. V pozadí je naša stará známa tapeta s reliéfnym dekorom pužitá už pri vstupe do bytu.

Interiérový dizajn kúpeľne je navrhnutý v bielo béžovej farbe s použitím mozaiky v rovnakom dekore ako dlažba. Pri úvodnej zmene dispozičného riešenia bytu sme nazabudli na umiestnenie práčky a sušičky do zabudovanej niky, kde vznikol aj ďalsí úložný priestor.

Dve menšie izby slúžia ako samostatné multifunkčné spálne. Dospelá dcéra potrebovala spojiť pracovný priestor s priestorom na hudobný nástroj, komodu a pre študenta podstatnú knižnicu. Opakujúce sa farby z návrhu celého bytu v bielej, sivej a drevenej štruktúre, sme osviežili veselou tapetou.

Interiérový návrh spálne majiteľky skĺbil viac funkcií do jedného priestoru. Návrh postele v sebe zahŕňa knižnicu a toaletný stolík slúži aj ako občastné pracovisko.